Zwanger-beurs winter 2020
26 augustus 2019
Zwanger-beurs winter 2020
26 augustus 2019

Het was een try out: een rustpunt creëren tijdens de Sneekweek en daar ‘Good Food’ serveren. 
Elke dag een andere lekkernij en dat helemaal glutenvrij, lactosevrij en zonder geraffineerde suikers. Dat is gelukt! Heerlijke taarten, en ook inspirerende kaarten en prachtige bloemen maakten het plaatje compleet. Wat was het een mooie week.

Hectiek

Een jong gezin, het is best hectisch! Vandaar dat deze blog ook een paar dagen nadat het rustpunt gesloten is online komt :). Een gezin met kleine kinderen maakt plannen nu eenmaal lastig ;). Het rustpunt was enerzijds een drukke week: een baby die gevoed moet worden en ook slapen, een peuter rondlopen, taarten bakken. Best een opgave! Anderzijds was het een ontspannen week met steeds weer een heerlijk begin van de dag: Nog voordat de rest van het gezin wakker was, de bloemetjes letterlijk buiten zetten. De ene keer met blote voeten in het natte gras, de andere keer met een prachtige zon die op kwam, in alle stilte. Het voelde als elke dag een feestje!

Rust

Het rustpunt was een succes. Ik heb mooie mensen mogen ontmoeten en heb leuke gesprekken gehad. Ik ben mij (weer) bewust van hoe belangrijk het is om letterlijk je rust te pakken. De boel de boel te laten en te genieten van wat er is. En dat is best wel eens moeilijk met kinderen. Vaak komen we niet aan onszelf toe omdat er zoveel moet gebeuren en komen wij – moeders – zelf op de laatste plaats.

Onderschat

Rust wordt wel eens onderschat. Het is belangrijk voor ieder mens en dat geldt ook voor een zwangerschap. Rust in je lijf en in je hoofd, bevordert het zwanger kunnen worden. Het bevordert de groei en goede celdeling van de embryo en is ook wat een new born nodig heeft om genoeg energie te hebben om te kunnen drinken, in slaap te komen en te groeien.
Bij veel mensen is het balans verstoord, met alle gevolgen van dien. Het is de kunst om een goede balans te vinden, ondanks alle hectiek -die ieder mens wel eens ervaart-.

Waar kies jij voor?

Ik help je graag jouw balans (terug) te vinden. Ik daag je nu alvast uit om deze week elke dag iets voor jezelf te doen waar je energie van krijgt. Want als je goed voor jezelf zorgt, kun je ook voor anderen zorgen! Waar kies jij voor? Ga je deze uitdaging met mij aan?