Beurzen
9 november 2019
Toon alles

Pepernoten, lekker en gezond

Pepernoten!

Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent: pepernotentijd. Je komt er niet onderuit. Overal waar je om je heen kijkt liggen de pepernoten! Wil jij net als ik, wel deze lekkernij maar dan een gezondere variant, simpel te maken, makkelijk om met kinderen te maken en die snel klaar is? Dan is dit het recept!

De perfecte versie!

En ik moet zeggen, het was een zoektocht voor ik deze heerlijke paleo-proef- pepernoten ontdekt had. Een aantal andere varianten: zonder suiker, met boekweitmeel, met kokosolie verder, leverde deze versie op! De eerdere versies vond ik of te droog, of te hard, of moeilijk balletjes van te maken of simpelweg: niet lekker! Deze versie is én lactosevrij én glutenvrij én geraffineerde suikers vrij. Aangezien ik helemaal suikervrij niet lekker vond, heb ik de natuurlijke variant palmsuiker gebruikt.

Mocht je een grotere zoetekauw zijn, kun je meer palmsuiker toevoegen of bijvoorbeeld wat honing, zodat je dit aanvult met natuurlijke suikers.

Ingrediënten:

  • 100 gram kastanjemeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram arrowroot
  • 85 gram ghee (of gesmolten kokosolie)
  • 100 gram palmsuiker
  • 4 el kokosmelk
  • 15 gram speculaaskruiden of koekkruiden
  • snufje zout

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden
2. Kneed alles door elkaar, tot een mooi egaal deeg
3. Zet de deeg een uur in de koelkast
4. Maak kleine balletjes
5. Leg deze op een bakplaat (met bakpapier eronder)
6. Bak ze 15 a 20 minuten (tot ze wat beginnen te verkleuren)

En voila! ‘Een kind kan de was doen!’
Eet smakelijk!

Ik lees hieronder graag hoe het je af ging en hoe ze smaakten! 🙂