Aandacht en ontspanning voor jou en je baby in jouw buik

Zwangerschapsmassage

Na de massage zit je heerlijk in je vel en kom je ontspannen van de tafel af en kan je rustig met een kopje thee nog nagenieten van deze heerlijke ervaring

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage heeft positieve effecten op de slaap en vermindert rugpijn, de aanmaak van stresshormonen en complicaties tijdens de bevalling. Bovendien blijkt het percentage premature geboortes kleiner te zijn. Deze massage bevordert de bloedsomloop, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind.

Fysieke en Emotionele Verlichting: Zwangerschapsmassage als Holistische Zorg

Een zwangerschapsmassage biedt niet alleen verlichting van fysieke klachten, maar gaat ook dieper, en vermindert geestelijke en emotionele spanningen. Ontdek hoe deze holistische benadering een positieve invloed heeft op zowel lichaam als geest.

Soepelere Spieren, Diepere Ademhaling: Het Fysieke Herstelproces

Door de massage worden spieren soepeler, ademhaling dieper en het hoofd komt volledig tot rust. Ontdek hoe deze aspecten van fysiek herstel bijdragen aan een meer ontspannen zwangerschap en een betere lichamelijke balans.

Moeder en Kind in Harmonie: De Invloed van Massage op Welzijn

Gedachten, gevoelens en emoties van de moeder hebben directe invloed op de gezondheid van het ongeboren kindje. Ontdek hoe een vredige en ontspannen moederlijke gemoedstoestand tijdens de massage een positieve kettingreactie creëert voor zowel moeder als baby.

Welkom in Alle Trimesters: Zwangerschapsmassage voor Iedere Fase

Of je nu in het 1e, 2e, of 3e trimester bent, je bent van harte welkom voor een zwangerschapsmassage. Leer hoe deze zorgvuldig aangepaste massages je gedurende alle fasen van de zwangerschap kunnen ondersteunen.

Voordelen zwangerschapsmassage:

 • Verbetert de Slaap: Zwangerschapsmassage bevordert ontspanning, wat kan leiden tot een betere nachtrust voor aanstaande moeders.
 • Rugpijnverlichting: De massage richt zich op het verminderen van rugpijn, een veelvoorkomend ongemak tijdens de zwangerschap.
 • Stressvermindering: Het helpt bij het verminderen van stresshormonen, waardoor een gevoel van kalmte en welzijn wordt bevorderd.
 • Complicatiereductie: Regelmatige massages kunnen bijdragen aan het verminderen van complicaties tijdens de bevalling.
 • Bloedsomloopverbetering: Door de bloedsomloop te stimuleren, wordt de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar zowel moeder als kind bevorderd.
 • Verlichting van Emotionele Spanningen: Zwangerschapsmassage vermindert geestelijke en emotionele spanningen, zoals angst voor de bevalling en onzekerheid.
 • Soepeler Spieren: Het maakt de spieren soepeler, wat de fysieke belasting van de zwangerschap kan verminderen.
 • Diepere Ademhaling: De massage kan helpen bij het verbeteren van de ademhaling, wat gunstig is voor het algehele welzijn.
 • Bewustere Zwangerschapservaring: Door ontspanning en herstel wordt de zwangerschap bewuster en intenser ervaren.
 • Positieve Invloed op de Baby: De gemoedstoestand van de moeder tijdens de massage heeft een positieve invloed op het welzijn van het ongeboren kindje.

Postnatale massage

Massage helpt om sneller te herstellen na de bevalling en je spieren te ontspannen die extra gebruikt worden zoals de nek- en schouderspieren i.v.m. borstvoeding en het dragen van de baby. Het vermindert stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid.

Note: vanaf 4w na de bevalling ben je welkom voor een massage; bij een keizersnede vanaf 6 weken.

Ik nodig je graag uit om te genieten van een zorgvuldig ontworpen massage-ervaring die specifiek is afgestemd op de behoeften van moeders na de bevalling.

Wat is een postnatale massage?

Een postnatale massage is gericht op het bevorderen van herstel en ontspanning na de bevalling. Deze massage is ontworpen om de spanning in de spieren te verminderen, de bloedsomloop te stimuleren, en het algemene welzijn van nieuwe moeders te bevorderen. Door zachte en kalmerende technieken toe te passen, help ik je om te ontspannen en je lichaam de zorg te geven die het nodig heeft na de inspanningen van de zwangerschap en bevalling.

Voordelen van postnatale massage

 • Herstel van spierspanning: De massage richt zich op het verminderen van spanning in de spieren, vooral in gebieden die tijdens de zwangerschap en bevalling belast zijn.
 • Bevordering van de bloedsomloop: Door de bloedsomloop te stimuleren, wordt de zuurstoftoevoer naar de spieren verbeterd, wat bijdraagt aan het algehele herstelproces.
 • Stressvermindering: De kalmerende technieken helpen stress te verminderen en bevorderen een gevoel van ontspanning en welzijn.
 • Hormonale balans: Massage kan helpen bij het reguleren van hormonen, wat vooral belangrijk is in de postnatale periode.
 • Verbeterde slaapkwaliteit: Veel moeders ervaren na een postnatale massage een betere slaapkwaliteit, wat essentieel is voor het herstel.

Wat kun je verwachten tijdens een postnatale massage bij mij

Mijn postnatale massages zijn afgestemd op jouw behoeften en comfort. Ik begrijp dat elke moeder uniek is, en daarom pas ik de massage aan op basis van jouw specifieke situatie. De sfeer is rustig en ondersteunend, zodat je volledig kunt ontspannen.

Neem contact op

Wat is goed voor mij én goed voor de baby? Neem contact met mij op om een gezonde en blije moeder te zijn en te blijven! Maak meteen online een afspraak voor een gratis sessie ter kennismaking.