Moeder, partner, werk, huishouden, dromen en bovenal blij!

Ik ben Karin Batteram, partner en moeder van twee prachtige dochters en een zoon. Verschillende opleidingen heb ik afgerond: Pabo, ALO, seniorensport, orthomoleculaire voeding, draagconsulent, CREF-methode basisvertrouwen, verschillende massage vormen, orthomoleculaire natuurgeneeskunde en nu ben ik bezig met epigenetica. Een hele mooie combinatie bij mijn passie in mijn bedrijf. Het voor een groep staan, met gezondheid bezig zijn en met de basis bezig zijn: van conceptie, zwangerschap, de bevalling en de eerste periode van een nieuw leven doe ik met liefde. Het is de basis van waaruit ieder mens start.

Ik vind het belangrijk om energiek te zijn, zodat ik kan spelen met onze kinderen en niet alleen met hen, misschien nog wel meer puur voor mijzelf! Hiervoor voed ik mij met goed voedsel en zorg ik voor een balans in inspanning en ontspanning. Op deze manier kan ik een blije moeder en een fijne partner zijn en ook met plezier werken en dromen (gaan) waarmaken.

Zwanger worden

Wij wilden graag een gezin. Om optimaal fit te zijn voor de bevruchting slikten wij – tijdelijk- supplementen en hoorden wij bij de gelukkigen die vrijwel direct zwanger waren. Ik ben mij nog meer gaan verdiepen in natuurvoeding en orthomoleculaire voeding met als doel: fit en vitale moeders, voor een gezonde start van de baby! Dat gun ik iedere moeder en ieder kind!

Laat voedsel uw medicijn zijn, en uw medicijn voedsel.
Hippocrates

Zwanger zijn

Helaas komen er vaak kwaaltjes kijken bij het zwanger zijn zoals misselijkheid, vergeetachtigheid, last van je bekken, vermoeidheid, vocht vasthouden, urine verlies, wisselend humeur, veel aankomen. Er zijn veel kwaaltjes waar een zwangere mee rond kan lopen. Tijdens mijn zwangerschappen at ik nog beter dan ik daarvoor deed onder het mom: alles voor een gezonde baby. Ik bewoog en ik pakte mijn rust, luisterde naar de signalen van mijn lijf en heb 3 zwangerschappen gehad waarbij ik mij goed voelde: ik was en fit en vitaal en dat gun ik jou ook!

Bevallen

Ik heb drie totaal verschillende en bijzondere bevallingen mogen meemaken: een bevalling op de baarkruk en twee bevallingen in een bevallingsbad. Hier kijk ik positief op terug. Bevallen is iets bijzonders, het is een topprestatie, is uniek, het is wonderlijk. Een goede voorbereiding, lichamelijk en geestelijk, zal je helpen om deze prestatie samen met je kindje zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Dit begint met goed zorgen voor jezelf en vertrouwen hebben in je lijf! In jezelf én de baby!

Dragen

Na de bevalling begint het zorgen voor de kleine buiten je buik. Wij hebben onze kinderen veel gedragen en doen dat nog. Het dragen van je kindje helpt om er te zijn voor je kind en direct te kunnen reageren op zijn/ haar behoefte. Het is naast fijn voor jou en de baby ook goed voor de hechting. Je kindje dicht tegen je aan. Je kindje hoort je stem en je hartslag, voelt jouw warmte en aanraking. Je zult versteld staan hoe rustgevend dit werkt!

Klaar voor de volgende stap?
Ik help je graag!

Mooie woorden van mijn klanten

 • Paulien
  Na 2 mislukte ICSI pogingen besloot ik samen met mijn man te stoppen met het traject. De afgelopen jaren hadden mij uitgeput en ik wilde graag weer fit (zowel geestelijk als lichamelijk) worden o.a doormiddel van voeding. Ik wilde al een tijdje iets doen met mijn voedingspatroon maar had geen idee waar te beginnen. Toen ik in contact kwam met Karin was dit precies wat ik zocht, iemand die mij coacht en ondersteund in de juiste voeding en die ook nog gespecialiseerd is in moeilijk zwanger worden. En... Op dit moment ben ik 37 weken zwanger. Na een aantal weken bleek ik spontaan zwanger te zijn en heeft Karin mij een groot gedeelte van de zwangerschap begeleid in voeding en supplementen. Het traject van een half jaar heeft mij en mijn man enorm veel opgeleverd. Ik leerde mijn lichaam beter kennen, wat voeding met je doet, zowel lichaam als geest en het mooie was dat mijn man hier ook in werd meegenomen. Karin zorgde voor de juiste supplementen en paste dit aan waarbij nodig. Karin luistert goed naar jou als persoon, jouw geschiedenis en lichaam. Ook met vragen rondom de zwangerschap heeft ze mij goed geholpen. Ze is erg kundig en heeft veel kennis zowel over voeding als de zwangerschap zelf. Karin, je bent kundig, weet precies waar je het over hebt, luistert goed en bent een fijn persoon om mee samen te werken. Ik vind het nog steeds bijzonder hoe je op ons pad bent gekomen. Precies op het juiste moment en wat ik nodig had. Soms moeten dingen gewoon zo zijn 🙂 Ik hoop dat je nog heel veel andere vrouwen blij kunt maken.
  Paulien
 • Hanneke
  Vanaf het begin dat mijn partner en ik besloten om ervoor te gaan hebben we jouw ondersteuning erbij gehad. Mijn leeftijd is 38. Ik ben op het moment 35+6 weken zwanger. Dit is ons eerste kindje. Elke zondag ruil ik de weken in. Echt spannend dus, wanneer de kleine zich gaat melden. Ik vind je een prettige eerlijke duidelijke persoonlijkheid. Je hebt echt kennis van zaken. De passie straalt ervan af! Door zelf 2 kinderen gebaart te hebben en de nodige ervaring rondom een zwangerschap, voeding, supplementen, beweging, sport, etc., heb je je passie ontwikkeld en je beroep hiervan gemaakt! Hoe mooi is dat?! En dat straal je ook uit, wat je kracht bij zet. Je hebt mij supplementen geadviseerd wat ten goede komt voor de groei van het kindje maar ook voor mijzelf. Verder heb je me van veel adviezen voorzien wanneer ik dat nodig had. Met name in het begin van mijn zwangerschap had ik daar behoefte aan, ik was namelijk enorm misselijk en beleefde van alles waarin jij mij gerust hebt kunnen stellen. Ik ben dankbaar dat jij op mijn pad bent gekomen, bij zoiets intiems. Dankjewel voor het delen van jouw kennis!
  Hanneke
 • Wendelien
  Mijn eerste zwangerschap ging niet vanzelf. Na onderzoek zijn wij uiteindelijk wel spontaan zwanger geraakt en is onze zoon van nu alweer 4,5jaar geboren. Het was voor mij een pittige periode. Ik heb een zware zwangerschap en bevalling gehad waarbij onze zoon in stuitligging lag en ik een postnatale depressie heb gekregen. Meer dan een jaar heb ik met deze depressie gelopen. Het moederschap viel mij zwaar en met hulp van mijn omgeving en medicatie ben ik er bovenop gekomen. Ik had nog een kinderwens al vonden zowel mijn vriend en ik het ook spannend, want hoe de eerste zwangerschap gegaan was en de angst voor weer een depressie, was geen fijne gedachte! Het was echt een zware heftige periode, dat wilden we niet weer! Afgelopen najaar hebben wij een miskraam gehad. Na 8,5w is ons 2e kindje overleden. Het hartje klopte niet meer kwamen wij achter tijdens de 10w echo. Ons leven viel in duigen. Een paar maand later na verdriet en rouw, was ik weer zwanger en heb ik contact met Karin opgezocht om de zwangerschap te doen slagen en om een depressie te doen voorkomen. Ik ben nu 31 weken en 2 dagen zwanger. Begin december ga ik bevallen en we vinden dit heel spannend: Hoe gaat de bevalling? Pak ik de weeën weer goed op? Mijn vriend vind het ook erg spannend, met name of ik er wel goed uit kom met de geschiedenis van de depressie die ik kreeg bij onze eerste zoon. Het ouderschap en de depressie heeft er bij ons beide ingehakt. We hebben ons zo onmachtig gevoeld en zijn elkaar bijna kwijt geraakt. Geen fijne periode om aan terug te denken. Ondanks dat mijn vriend het erg spannend vindt, en ik ook wel, heb ik er alle vertrouwen in. Ik voel mij deze zwangerschap goed, de controles zijn goed en ik heb vertrouwen in dat ik het aan kan. In het coachtraject kon ik mijn verhaal kwijt over wat er gebeurd is en keken wij naar wat goed voor mij en de baby is. Ik slik nu verschillende supplementen die maken dat zowel ik als de baby voldoende voedingsstoffen binnen krijg waardoor de baby kan groeien en ik mij goed voel. Ik heb er veel baat bij. Ik voel mij nu in het 3e trimester nog steeds goed. Voel me minder, ik kan zeggen: zelfs helemaal niet depressief. Mijn leven is heel anders geworden.
  Wendelien

Neem contact op

Wat is goed voor mij én goed voor de baby? Neem contact met mij op om een gezonde en blije moeder te zijn en te blijven! Maak meteen online een afspraak voor een gratis sessie ter kennismaking.