Moeder, partner, werk, huishouden, dromen en bovenal blij!

Ik ben Karin Batteram, partner en moeder van twee prachtige dochters. Verschillende opleidingen heb ik afgerond: Pabo, ALO, seniorensport, orthomoleculaire voeding, draagconsulent, CREF-methode basisvertrouwen. Een hele mooie combinatie bij mijn passie in mijn bedrijf. Het voor een groep staan, met gezondheid bezig zijn en met de basis bezig zijn: van conceptie, zwangerschap, de bevalling en de eerste periode van een nieuw leven doe ik met liefde. Het is de basis van waaruit ieder mens start.

Ik vind het belangrijk om energiek te zijn, zodat ik kan spelen met onze meiden. Hiervoor voed ik mij met goed voedsel en zorg ik voor een balans in inspanning en ontspanning. Op deze manier kan ik een blije moeder en een fijne partner zijn en ook met plezier werken en dromen (gaan) waarmaken.

Zwanger worden

Wij wilden graag een gezin. Om optimaal fit te zijn voor de bevruchting slikten wij – tijdelijk- supplementen en hoorden wij bij de gelukkigen die vrijwel direct zwanger waren. Ik ben mij nog meer gaan verdiepen in natuurvoeding en orthomoleculaire voeding met als doel: fit en vitale moeders, voor een gezonde start van de baby! Dat gun ik iedere moeder en ieder kind!

Laat voedsel uw medicijn zijn, en uw medicijn voedsel.
Hippocrates

Zwanger zijn

Helaas komen er vaak kwaaltjes kijken bij het zwanger zijn zoals misselijkheid, vergeetachtigheid, last van je bekken, vermoeidheid, vocht vasthouden, urine verlies, wisselend humeur, veel aankomen. Er zijn veel kwaaltjes waar een zwangere mee rond kan lopen. Tijdens mijn zwangerschappen at ik nog beter dan ik daarvoor deed onder het mom: alles voor een gezonde baby. Ik bewoog en ik pakte mijn rust, luisterde naar de signalen van mijn lijf en heb 2 zwangerschappen gehad waarbij ik mij goed voelde: ik was en fit en vitaal en dat gun ik jou ook!

Bevallen

Ik heb twee totaal verschillende en bijzondere bevallingen mogen meemaken: een bevalling op de baarkruk en een bevalling in een bevallingsbad. Hier kijk ik positief op terug. Bevallen is iets bijzonders, het is een topprestatie, is uniek, het is wonderlijk. Een goede voorbereiding, lichamelijk en geestelijk, zal je helpen om deze prestatie samen met je kindje zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Dit begint met goed zorgen voor jezelf en vertrouwen hebben in je lijf!

Dragen

Na de bevalling begint het zorgen voor de kleine buiten je buik. Wij hebben onze kinderen veel gedragen en doen dat nog. Het dragen van je kindje helpt om er te zijn voor je kind en direct te kunnen reageren op zijn/ haar behoefte. Het is naast fijn voor jou en de baby ook goed voor de hechting. Je kindje dicht tegen je aan. Je kindje hoort je stem en je hartslag, voelt jouw warmte en aanraking. Je zult versteld staan hoe rustgevend dit werkt!

Mocht je willen leren hoe je je kindje veilig en verantwoord kunt dragen, help ik jou daar graag bij!